Vind de beste dierenverzekering voor je hond of je kat!

Vind de beste dierenverzekering voor je hond of je kat!

Minimum één keer per jaar langs de dierenarts

Reken op één visite per jaar. Sommige vaccins moeten elk jaar herhaald worden, andere om de 3 jaar.

Voor onze viervoeters gaat de tijd wat sneller, het is alsof wij elke 5 jaar naar de dokter zouden gaan!

Hoe kies je een dierenarts?

Het is niet aangewezen een willekeurige dierenarts te nemen. Raad vragen aan anderen of een aanbeveling volgen is aangewezen. Vrienden of buren kunnen het adres geven van een dierenarts waarvan ze tevreden en zo hebt u ook al meteen een idee van de gehanteerde prijzen.

Ook eerst telefoneren naar de dierenarts om te informeren naar de prijs is nuttig. Vraag ook wat de prijs exact inhoudt om geen verrassingen aan het eind van de visite te krijgen. Tegelijkertijd moet u beroep op de dierenarts doen om uw huisdier goed te verzorgen.

En bovenal moet er een vertrouwensrelatie ontstaan tussen u, uw hond of kat en uw dierenarts.

Informeer u daarom goed voor een operatie welk materiaal er gebruikt zal worden. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld vooraf de operatiezaal. Het zal wellicht duurder zijn als de dierenarts over een nieuwe en complete infrastructuur beschikt, maar anderzijds is dat ook een garantie dat de ingreep in de goede omstandigheden zal plaatsvinden (hygiëne,...)

Dierenarts of dierenarts-assistent?

Meer en meer dierenarts-assistenten bieden hun diensten aan. Opgepast wat dit zijn geen artsen in de diergeneeskunde. Ze hebben niet de opleiding om alle zorgen uit te voeren. Ze zijn bijvoorbeeld niet bevoegd om uw dier een injectie te geven en mogen zeker geen operaties uitvoeren. Toch voelen sommige zich geschikt om dat te doen.

Opgelet dat u en uw dier daar geen slachtoffer van worden. Hiervoor hebben we een goede tip: ga op de lijst van de Beroepsvereniging van dierenartsen of de Orde van dierenartsen na of uw dierenarts erbij staat. Of u kan het hem ook zelf vragen. Een gewaarschuwd baasje is er twee waard: als u een dierenarts-assistent bezoekt, verwacht dan geen optimale behandeling voor de kwaaltjes van uw hond of kat.

Uw dierenartskosten tot 90% terugbetaald