Vind de beste dierenverzekering voor je hond of je kat!

Vind de beste dierenverzekering voor je hond of je kat!

Waarom een hondenverzekering afsluiten ?

Zij maken deel uit van uw gezin!

U kat of uw hond is een volwaardig lid van het gezin. U bent uiteraard bezorgd om zijn gezondheid. Als het niet goed gaat met hem, voelt u zich ook niet lekker.

Met de steeds betere zorgen leven onze huisdieren ook veel langer en zijn ze in een betere conditie.

Het bezoek aan de dierenarts kost u meer dan uw eigen doktersvisite omdat het ziekenfonds hier niet tussenkomst, enkel de hondenverzekering! Er is geen INAMI barema zoals bij de menselijke gezondheidszorg. De dierenarts bepalen zelf de prijzen.

Antwoord : Als het gaat over medische kosten, hospitalisatiekosten of een chirurgische ingreep bij dieren, komt er geen mutualiteit tussen zoals bij mensen. Dat kan dus een dure zaak worden, want de baasjes betalen aan de dierenarts de volle pot, die de BTW, de sociale bijdragen, de inkomstenbelasting en het honorarium omvat. Daarom is een dierenverzekering voor de gezondsheidszorg zeker geen overbodige luxe. En de prijzen kunnen sterk verschillen van de ene dierenarts tot de andere.

Hoeveel bedragen de medische kosten bij volgende ongevallen of ziekten?
U wandelt in het bos. Uw hond klemt zijn poot tussen een hek. Als u hij wil bevrijden, blesseert hij zich en bloedt hij. 65 € Visite dierenarts, bloedafname, zorg, vitaminespuit.
Poot gebroken of enkel verstuikt? 45 € Visite dierenarts, spuit tegen ontsteking, RX.
Castratie 100 / 150 €
Uw hond krabt aan zijn oor en huilt. 93 € Visite, antibiotica, spuiten en vaccins.
Insectenbeet 45 € Visite en behandeling.
Zijn buik is gezwollen; de dierenarts stelt een maagtorsie vast. 320 € Visite, operatie onder algemene verdoving, 3 dagen verblijf in kliniek.

Uw dierenartskosten tot 90% terugbetaald